Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 4 • 13:00 - 13:15
Inkululeko Cultural Group

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Inkululeko Cultural Group
NORSK SANGGRUPPE MED REPERTOAR FRA DET SØRLIGE AFRIKA.
INKULULEKO BETYR FRIHET
I Sør-Afrika er korsang en viktig del av kulturen. Sangen var et sterkt virkemiddel i kampen mot apartheid. Inkululeko Cultural Group ble etablert i 1987 som et ledd i kampen mot apartheid i Sør-Afrika.
Vårt repertoar består av kampsanger fra apartheid-tida, arbeidssanger, religiøse sanger, høytidssanger, kjærlighetssanger og barnesanger.
Sangene innlæres stort sett uten bruk av noter. Vi synger på originalspråkene og mange av sangene har bevegelser og dansetrinn. De fleste sangene har vi lært gjennom kontakter med kor og ressurspersoner på studieturer til Sør-Afrika. Sangenes sterke livsglede og sosiale virkning er en kulturimpuls vi opplever i koret og som vi verner om.
Vår dirigent er Simon Thulani Maluleka.
Opptreden
Vi har opptrådt i mange forskjellige sammenhenger: konferanser, demonstrasjoner, begravelser, møter og arrangementer. Vi har sunget for både Nelson Mandela og Desmond Tutu. Vi har gjennomført egne forestillinger og sunget på Musikkfest Oslo.
I 1998 medvirket vi i en teateroppsetning ved Nordic Black Theatre. September 2007 feiret vi 20 årsjubileum med en konsert i Grønland kirke. November 2009 hadde vi en konsert på MS Innvik med flere gjesteartister bl.a Zwai Mbula og Tabanka Crew.
Vi har hatt helgeseminar med fordypning i sangstoff med bl a Michael Dingaan , Ncebakazi Mnukwana , Terence og Kabelo og vår nåværende dirigent Simon Thulani Maluleka fra Sør- Afrika. Vi har spilt inn flere cd-er, senest i 2009 og medvirket på Zwai Mbula sin cd Norwegian Images 2012.
Saturday June 4, 2022 13:00 - 13:15 CEST
St. hans Haugen, Korscene

Attendees (3)