Loading…
Saturday, June 4 • 20:15 - 21:00
Nilsen's Southern Harmony

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Rause doser Americana, Rock, Blues og Country.
*
Nilsen’s Southern Harmony har fått mye ros for sine opptredener på bl.a. Leek Blues & Americana Festival, Countryfestivalen Seljord, Tømmerstock, Countryfestivalen Vinstra, Huseby Harvest og Risør Bluegrass Festival. NSH har hatt med låter på Netflix-versjonen av tv-serien Dag, Nrk-tv’s program om Nordlandsbanen, Nrk’s «Saltstraumen – minutt for minutt» og «Sommertoget – minutt for minutt», «Monsen – minutt for minutt», pluss «Svalbard – minutt for minutt». I bandet finner vi musikere med fartstid fra Mercury Motors, Joe Sun, Casino Steel, Bill Booth og Ottar «Big Hand».
*
Nilsen er en av svært få Europeiske komponister som årlig blir invitert til den prestisjetunge Frank Brown International Songwriters Festival, sammen med noen av aller største låtskrivernavnene i USA, og har hatt mer enn 70 av sine låter innspilt av andre artister, inkludert 3 europeiske topp 5 plasseringer (HotDisc Top 40) med Big Hand, Claudia Scott og Arne Benoni. Twangin’ fra minialbumet “NSH” var også fast kjenningsmelodi for radioprogrammet “Oslo Americana Sessions”.
*
Albumet “COASTOLGY” er ute nå. NSH deltar også på fem par låter på den internasjonale utgivelsen: “A Tribute to Joe Sun”, sammen med hovedsaklig Amerikanske artister.
*
De tre singlene fra 2021 har fått mye radiospilling rundt om i Europa og i USA.
*
Pressen om Nilsen’s Southern Harmony:*
*
E2TG – Ear to the Ground (USA): “Great Norwegian Americana”
*
RnR Magazine (UK): “Bjoern Nilsen has established himself as a fine songwriter, covered by artists from both sides of the Atlantic. Accompanied by musicians from America and Norway, he shows why he’s so highly regarded on a classy set that you’d swear originated in Austin, Texas.”
*
BluesNews: “Dette norsk americana slik vi liker det. Med favorittlåtene «Front porch swing», «Sand» og «The devil makes me do it” er dette et album verdt å sette tennene i.”
*
Musikknyheter: “Rocka country med mye munnspill og gitartwang. Nilsen’s Southern Harmony har lagd et godt album med Coastology.”
*
ROCK: ”Tekstene er sterke og fungerer perfekt sammen med låtenes like sterke melodier og arrangementer. Hadde noen fortalt meg at dette er det hotteste bandet fra Austin for tida hadde jeg ikke tvilt et sekund! Musikken er spekket med twangy gitarer, en tung rytmeseksjon og med akkurat nok musikalske detaljer til at det blir spennende uten å virke overprodusert og jålete. Lydmessig er det også innertier. Jeg har prøvd, men jeg klarer ikke å finne noe negativt med Nilsen’s Southern Harmonys “Hardcore Roadhouse Gospel”. Dette er, etter min mening, en av de beste norske countryskivene noensinne. Og det er ikke mye som er bedre utenfor gamlelandets grenser heller for den saks skyld. Det er ikke ofte jeg sier det, men LØP OG KJØP!”
*
Romerikes Blad: ”Her er han igjen, Bjørn Nilsen, bedre enn noensinne. Han er en mann med forbilder som Gram Parsons, Steve Earle og Bob Dylan, mye pågangsmot og en dugelig porsjon talent. Denne gangen har han truffet godt. Dette er countryrock av godt merke. Gode melodier bærer hele albumet, som også er velspilt og solid produsert. Kledelig røft i kantene, bra driv og trøkk, og med musikere som evner å kle låtene i mange lekre detaljer. Bra gjort.”
*
Rock And Roll Central: ”Fra den andektige og Bob Dylan’ske åpningen, gjennom et landskap av ørken, fjell og Rolling Stones, og til en tilsynelatende lite selvhøytidelig avslutning i Tussler-stil, er dette et gjennomgående godt stykke håndverk. Nilsen er virkelig en sterkt undervurdert låtskriver i norsk sammenheng. ”This Will Hurt”, har
allerede rukket å bli en personlig favoritt, ikke bare på skiva, men innen laidback country generelt. Bjørn Nilsen skriver og formidler på en måte som gjør at jeg mer enn noen gang tidligere lengter tilbake til amerikanske landeveier. Og med noen duggfriske Budweisere på kjøla, sola i anmarsj og et nærmest konstant turnerende Nilsen’s Southern Harmony der ute; skulle det vel være sjanse for å gjenskape litt sørstatsmagi utover sommer’n.”
*
FACEBOOK: https://www.facebook.com/nilsenssouthernharmony
*
SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/1uUmg4wwIziFbBaDS3Towa
*
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=bZQYtZEB0cg

Saturday June 4, 2022 20:15 - 21:00 CEST
Bluesscena, Tordenskiold Pub

Attendees (1)