Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 4 • 17:15 - 17:45
YNGVIL

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Høsten 2021 skrev YNGVIL platekontrakt med Grappa Musikkforlag. Hun skal denne våren i studio for å spille inn sitt debutalbum. Med seg som produsent har YNGVIL fått med seg Daniel Kvammen, og det første albumet vil inneholde åtte originallåter.
OM YNGVIL:
Ordene krøllet seg for ofte når viktige ting skulle bli sagt, dermed satte Yngvil penn på papiret, og fikk en slags orden i kaoset. Det er låtskriving som er – og alltid har vært – den 25 år gamle jentas vei inn i musikken. Lytterne slipper inn i Yngvil sitt hodet, og får bli med henne i et forsøk på å forstå verden, folk og følelser.
Yngvil er oppfostret på Jan Eggum, Kari Bremnes, Mozart og Tramteatret. Som 3-åring lærte hun de andre barna i barnehagen låter med titler som “Det enkleste er pistol”, og “Tante Gry e blitt ung igjen”. Så da den første egenkomponerte låta så dagens lys, var det ingen overraskelse at den da åtte år gamle jenta hadde skrevet ei vise. I senere tid har Yngvil fått med seg en gjeng dyktige musikere, samt fått øynene opp for folketoner, og jazz. Dette har resultert i et titalls konserter på Oslos scener, blant annet for et fullsatt Røverstaden, og musikkfest sin scene på Youngstorget. Og det har vist seg at publikummet elsker ei 25-år gammel jentes låter om kaos, forkledd i et moderne viseformat, med krydder av folketoner og jazz. Låtene har et bærende fokus på tekst og historiefortelling, og harmonien og instrumenteringen er med på å løfte frem og fortelle historien.


Saturday June 4, 2022 17:15 - 17:45 CEST
Kulturhuset, bakgården

Attendees (7)