Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 4 • 13:50 - 14:05
Née Pauline

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Presseskriv – Née Pauline
I fjor sommer ga Née Pauline (Pauline Neergård) ut sin debut-EP I Am Leaving, hvor den første singelen, med tekst på spansk, Te Esperaré, fikk godt over 10 000 streams bare den første uka. Albumet har blitt utgitt på vinyl gjennom det tyske plateselskapet HHV, og fikk raskt en varm mottakelse både i Norge og internasjonalt, og har blitt spilt på en rekke radiostasjoner.
Produsent og beatmaker Ol’ Burger Beats sitt forførende, jazzete underlag, basert på bossanova- og soul-samples fra Latin-Amerika, blandes med Née Pauline sine nostalgiske og såre tekster på spansk og engelsk tonesatt til enkle, men vakre melodier, hvor Pauline også spiller tverrfløyte på flere av låtene.
Tematikken til EP-en er i all hovedsak om overganger i livet, det å lukke et kapittel og starte et nytt, og å sette pris på det man har og har hatt, og er inspirert av lengre opphold i Spania og spanske og latinamerikanske perler fra Marcos Valle, João Bosco, João Gilberto, Buika og Sílvia Pérez Cruz.
Det gode samarbeidet mellom Née Pauline og Ol’ Burger Beats kan kanskje skyldes at de er søsken, og forslaget om å lage en EP sammen var egentlig en bursdagsgave og et ekstra push i ryggen fra Ole-Birgers side i 2018, for å få lillesøsterens musikk ut i verden. Med en oppvekst full av musikk har de begge fått en jazza venstrefot, et blues-a humør, soul i sjela og hiphop i nakken.
Ol’ Burger Beats er mest kjent for sin instrumentelle jazz-hiphop og de 7 tilhørende instrumentalversjonene av låtene er derfor B-siden av platen. I tillegg er rapper Vuyo med på et gjestevers på single nr. 2 Ready for the Day som ble lansert den 18. Juni og anbefalt av P3 Urørt, mens jazztrompetist Øyvind Mathisen står for de mystiske åpningstonene i førstesporet Bagre, som har blitt spilt gjentatte ganger på blant annet den californiske radiostasjonen KCRW. I juli kom også musikkvideoen til tittelsporet ut, I Am Leaving, regissert av Henrik Formoe. https://www.youtube.com/watch?v=80nPJ5WoSp0&ab_channel=HHVRecords


Saturday June 4, 2022 13:50 - 14:05 CEST
Morradi, Losæter

Attendees (5)